Kraj převezme od Ostravy provoz lékařské pohotovostní služby

11. 12. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Provoz lékařské pohotovostní služby převezme od počátku příštího roku od města Ostravy Moravskoslezský kraj. Dohodli se na tom zástupci obou stran, řekla ČTK mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.


„Naplní se tak litera zákona o zdravotních službách a podmínkách jejich provozování. Podle něj za organizaci a zajištění lékařské pohotovostní služby a lékárenské pohotovostní služby odpovídají kraje,“ uvedla Vojkovská.

Podle ní by jedním z možných poskytovatelů lékařské pohotovostní služby mohla být od ledna příštího roku, stejně jako dosud, Městská nemocnice Ostrava, která by poskytovala ambulantní i výjezdové služby.

„Jsem rád, že jednání byla vedena korektně. Kraj se ke své zákonné povinnosti přihlásil a službu je připraven převzít. Pokud bude lékařská pohotovostní služba poskytována i nadále Městskou nemocnicí Ostrava, budeme jedině rádi. Pro obyvatele města se tak nezmění místo, kde byli zvyklí lékařskou pohotovost vyhledávat,“ uvedl náměstek primátora Michal Mariánek (Ostravak).

Město s krajem o převzetí lékařské pohotovosti jedná od června, dohoda byla uzavřena dnes. „Město Ostrava svou dosavadní nadstandardní službu ukončí. Ostravu stál provoz lékařské pohotovostní služby od dubna 2012 do současnosti téměř 50 milionů korun,“ doplnila Vojkovská.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?