Kraj schválil stavbu nové interny Vsetínské nemocnice za 300 mil.

19. 2. 2015 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Stavbu nového interního pavilonu nemocnice Vsetín za 300 milionů korun dnes schválili zastupitelé Zlínského kraje. Stavební část, kterou bude financovat kraj, si vyžádá asi 230 milionů korun, na vybavení by měla nemocnice dát asi 75 milionů.


Současná budova interny je více než sto let stará a neodpovídá potřebám, řekl ČTK hejtmanův náměstek Lubomír Nečas (SPO). Pro nemocnici je to stěžejní investice, interní obor je pro každou nemocnici velmi důležitý.

Největším problémem stávající budovy jsou velké pokoje, na kterých je umístěno až osm lůžek, sociální zařízení jsou společná na chodbě. Nevyhovující jsou i ambulantní provozy a čekárny pro pacienty. Schází také prostor pro návštěvy či vyšetřovny.

Podle Nečase je již vypracován projekt a připraveno území pro stavbu i přípojky. „Předpokládám, že bude zahájeno výběrové řízení a na podzim letošního roku bude zahájena výstavba, která by měla být během dvou let dokončena,“ uvedl. Náklady se podle něj zřejmě soutěží sníží.

Investice do interny se řešila také na posledním zasedání zastupitelstva v prosinci, kdy se schvaloval rozpočet kraje. Někteří členové koaliční Strany práv občanů nepodpořili rozpočet i proto, že v něm chyběly peníze na stavbu interny. Statutární náměstek hejtmana Jaroslav Drozd (ČSSD) tehdy uvedl, že hejtmanství s investicemi do Vsetínské nemocnice počítá.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?