Kraj se dohodl s dodavatelem na přestavbě karlovarské nemocnice

11. 2. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Přestavba nemocnice v Karlových Varech začne ve středu. Karlovarský kraj se dohodl s dodavatelem na podpisu smlouvy. Stavba za 100 milionů korun začíná asi s dvouměsíčním zpožděním.


Aby na ni mohl kraj využít dotace, musí být dokončena do 10. října, řekla novinářům náměstkyně hejtmana kraje Eva Valjentová (KSČM).

Cílem rozsáhlého projektu je přemístit nemocniční oddělení z dnešních pavilonů L a M do pavilonu B. Tím budou oddělení, které byla zatím rozeseta po areálu, soustředěna do jednoho celku. Nad pavilonem B také vyroste nová nástavba.

„S firmou jsme nakonec našli shodu. Akceptovala náš návrh smlouvy. Zároveň chystáme dodatek ke smlouvě, podle kterého my požádáme úřad Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad o prodloužení termínu dokončení stavby. Neumíme ale předjímat, jak se ROP zachová,“ uvedla Valjentová. Ale i kdyby se kraji podařilo vyjednat prodloužení smlouvy, bylo by to jen o pár týdnů. Všechno včetně administrace musí být hotovo do konce října.

Projekt se zpozdil už vloni, když rada zrušila výběr dodavatele, protože výběrová komise vyřadila tři nejlevnější firmy kvůli nízké ceně. Stavět se pak mělo začít v polovině prosince, ale tehdy se zase odvolal jeden z účastníků soutěže.

Stavbaři by do nemocnice měli nastoupit hned ve středu. Nemocnice je už na ně připravena a prostory, kde se začne pracovat, jsou už vyklizené.

„Pacientů by se to nijak podstatně dotknout nemělo. Byla jen přesunuta chirurgie B muži do budovy C. Jediné oddělení, kterého se to dotkne více, je novorozenecká JIP, která bude krátce uzavřena a následně se odstěhuje do prostor bývalých operačních sálů,“ řekl dnes ČTK mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladslav Podracký.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?