Kraj vypsal konkurzy na ředitele nemocnic v Hodoníně a Kyjově

14. 12. 2012 7:50
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení Jihomoravského kraje vypíše dvě výběrová řízení na ředitele nemocnic v Hodoníně a v Kyjově, informoval novináře náměstek hejtmana Roman Celý (KDU-ČSL). Oběma současným ředitelům končí smlouvy na konci letošního roku. Ředitel hodonínské nemocnice Antonín Tesařík rezignoval, protože se po volbách stal krajským radním a hrozil střet zájmů. Ředitel kyjovské nemocnice Petr Svoboda měl smlouvu na dobu určitou a podle svých slov bude chtít pozici obhájit.


Hodonínskou nemocnici od začátku roku dočasně povede zástupkyně ředitele Věra Dostálová. Tesařík stál v čele nemocnice čtyři roky a nabyté zkušenosti chce podle svých slov zúročit při práci v radě. Svoji rezignaci oznámil v druhé polovině listopadu. „Mým nástupcem by měl být člověk, který je dobře obeznámen se situací v nemocnici,“ řekl už dříve ředitel.

Svobodovi kraj prodlouží smlouvu do doby ukončení výběrového řízení. Ředitel působí v Kyjově 11 měsíců a podle svých slov by chtěl pokračovat v práci, kterou začal. „Brzy budeme mít zrekonstruovanou chirurgii a internu. Je potřeba ještě opravit gynekologický pavilon a rozšířit ARO,“ nastínil práci do budoucna Svoboda. Chce také pokračovat ve spolupráci se zdravotnickými firmami z USA, kterou začal. „Cílem je mít na každém oddělení nějaký projekt financovaný americkou stranou,“ uvedl Svoboda.

Vypsání konkurzů včera projednala rada Jihomoravského kraje. Termín jejich ukončení není zatím známý.

1)
Co je HTA? HTA (health technology assessment) je definováno jako systematické hodnocení vlastností a účinků zdravotnických technologií. Zabývá se jak přímými účinky těchto technologií, tak i jejich nepřímými a nezamýšlenými důsledky, přičemž cílem je získání informací pro rozhodování o zdravotnických technologiích
2)
Co je „zdravotnická technologie“?
Pod pojmem zdravotnické technologie jsou myšleny intervence, které mohou být využity při prevenci a podpoře zdraví, diagnostice a léčbě akutních a chronických onemocnění či při rehabilitaci. Mezi zdravotnické technologie se řadí: léky, lékařské přístroje, diagnostické a terapeutické metody, ale také systémy organizace zdravotnictví.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?