Krajská nemocnice chce převzít soukromou diagnostiku v Chrudimi

13. 6. 2017 7:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Nemocnice Pardubického kraje chce převzít firmu Dimed, která v Chrudimské nemocnici provozuje radiodiagnostické oddělení a oddělení nukleární medicíny.


Smluvní vztah uzavřený mezi oběma stranami na dobu určitou končí a nemocnice jej nechce prodloužit. Provozovat oddělení vlastními silami by bylo výhodnější, řekl krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr (ODS).

„Radiodiagnostické pracoviště je základním pilířem každé nemocnice, je to jakýsi servisní článek pro všechna ostatní oddělení. I vzhledem ke změně úhradových mechanismů je vyčlenění tohoto pracoviště mimo Nemocnice Pardubického kraje neefektivní,“ uvedl Valtr.

Spojené krajské nemocnice plánují převzít obě pracoviště firmy Dimed, radiodiagnostiku i pracoviště nukleární medicíny. Podle Valtra budou náklady transakce vycházet z právního a ekonomického auditu firmy. Po akvizici by se obě společnosti sloučily a oddělení by se začlenila do struktury nemocnice. Jednání mohou trvat ještě několik měsíců. Pokud by z převzetí firmy Dimed sešlo, musela by se obě pracoviště vybudovat od počátku jen vlastními silami nemocnice.

V Chrudimské nemocnici funguje soukromé dialyzační středisko, provozuje je společnost Fresenius Medical Care. V Pardubické nemocnici existují i další soukromá lékařská pracoviště, například onkologie a kardiologie. Jejich akvizice by však podle Valtra byly již příliš nákladné, navíc jsou provázaná se specializovanými centry.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?