Krajská nemocnice Liberec zlepšila hospodaření, rostou i mzdy

20. 10. 2014 10:12
přidejte názor
Autor: Redakce

Krajské nemocnici Liberec (KNL) se za první rok působení nového managementu podařilo stabilizovat hospodaření. Za prvních sedm měsíců roku 2014 představuje zisk liberecké a turnovské nemocnice, které před časem prošly fúzí, 31 milionů korun.




Zisk liberecké nemocnice prozatím činí 25 milionů korun, turnovské pak 6 milionů.

Změna vedení prospěla

Ještě loni přitom ztráta za stejné období činila 65 milionů. „Úspěch tkví v několika rovinách. Především se podařilo optimalizovat veškeré náklady nemocnic, vyjednat nadstandardní vyúčtování u zdravotních pojišťoven za rok 2013 pro obě nemocnice a motivovat zaměstnance k nadstandardním pracovním výkonům díky důvěře k novému vedení,“ uvedl ředitel nemocnice Luděk Nečesaný, který také zdůraznil, že objem vyplacených mezd meziročně narostl o téměř 14 milionů korun.

Provozování transportů

Nemocnice začala pracovat také na dalších projektech, které by měly rozšířit její služby. V plánu má odkup části společnosti Česká sanita, jež zajišťuje transporty rodiček, nemocných a raněných osob mimo působení zdravotnické záchranné služby. „Několik měsíců jsme vyjednávali s majiteli společnosti. V současné době jsme uzavřeli konečnou dohodu, kterou musí ještě schválit představenstvo Krajské nemocnice Liberec,“ vysvětlil Luděk Nečesaný. Po schválení odkupu získá KNL k sedmi sanitám působícím na Turnovsku dalších jedenáct pro transport pacientů na Liberecku. Nemocnice Liberec také provozuje restauraci Radniční sklípek v historické budově liberecké radnice. Podařilo se vyřešit také problém se složitější gynekologickou operativou, která se bude provádět pouze v liberecké nemocnici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?