Krajská zdravotní loni hospodařila se ziskem 15 milionů korun

25. 4. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská zdravotní, která sdružuje pět nemocnic v Ústeckém kraji, loni hospodařila se ziskem 15 milionů korun. Je to o 6,7 milionu korun méně než v roce 2014. Kvůli investicím chce zvýšit základní kapitál o 182 milionů korun. ČTK to řekl Jiří Vondra, mluvčí společnosti, kterou zřizuje Ústecký kraj.


Kladný hospodářský výsledek měla nejen celá společnost, ale i každá z pěti nemocnic. V roce 2014 byl zisk společnosti 21,7 milionu korun po zdanění, o rok dříve firma vykázala ztrátu 291 milionů korun.

Představenstvo Krajské zdravotní předloží Ústeckému kraji návrh na zvýšení základního kapitálu zhruba o 182 milionů korun. „Prostředky použijeme na modernizaci nemocnic,“ uvedl předseda představenstva Jiří Novák.

Letos má firma v plánu opravu interních oddělení v děčínské nemocnici, dokončení modernizace dětského pavilonu v ústecké nemocnici, a to včetně jeho zateplení a nástavby dalšího podlaží. Společnost počítá také s úpravami parkoviště před zařízením v Teplicích a vybudovat chce emergentní příjem při ARO a stravovací provoz v chomutovské nemocnici.

V mostecké nemocnici, která má velkou rekonstrukci za sebou, se bude pracovat na opravách sociálních zařízení. „Ve všech nemocnicích bude samozřejmě pokračovat obměna přístrojového vybavení a lůžek,“ uvedl Novák.

Krajská zdravotní je největším zaměstnavatelem na severu Čech, ve firmě pracuje 6700 lidí. Společnost vznikla v roce 2007 transformací Nemocnice Děčín, Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, Nemocnice Teplice, Nemocnice Most a Nemocnice Chomutov do jednoho celku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?