Krajská zdravotní prodloužila termíny zakázky na IT služby

27. 4. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Správce pěti krajských nemocnic Krajská zdravotní (KZ) prodloužila o měsíc termíny zakázky na zajištění IT služeb na deset let za 3,3 miliardy korun. Firma chce čas na odpovědi uchazečům, přišlo jich 241.


Zájemci tak mohou nabídky podávat až do 25. května. ČTK to řekl mluvčí KZ Jiří Vondra.

„Důvodem je velký počet zájemců, dokumenty k tendru si vyzvedlo již 36 firem. Ti zatím poslali 241 dotazů, které chce Krajská zdravotní podrobně zodpovědět. Dostatečný čas chce mít i na analýzu a posouzení všech nabídek,“ vysvětlil Vondra. Obálky s nabídkami bude společnost otevírat 28. května.

Krajská zdravotní spravuje pět bývalých okresních nemocnic v Podkrušnohoří, patří Ústeckému kraji a má zhruba 6400 zaměstnanců. Její zakázky v posledních letech provázejí kontroverze, což je i případ tendru na outsourcing informačních technologií.

Nemocniční firma tvrdí, že údržba a obměna počítačů ji vyjde na zhruba 27,5 milionu korun měsíčně a že tendrem může jen ušetřit. Naproti tomu lokální média přinášejí hlasy zevnitř nemocnic, které tvrdí, že částka je nadhodnocená a ve skutečnosti stojí správa systému jen kolem 100 milionů Kč ročně.

S postupem akciové společnosti vlastněné Ústeckém krajem nesouhlasí ani někteří krajští zastupitelé, opoziční Severočeši.cz dokonce vyzvali k okamžitému zrušení tendru. „Ta zakázka je na deset let, to je to hlavní nesolidní, co okolo ní je. My s tím nesouhlasíme a žádáme, abyste tuto zakázku zrušili,“ uvedla zastupitelka Severočechů Hana Jeníčková. „Ceny IT jdou neustále dolů, kdo může vědět, kde budou za deset let,“ dodala.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?