Krajská zdravotní se ohradila proti výrokům děčínského primátora

18. 8. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Krajská zdravotní, a. s. se musí kategoricky ohradit proti výrokům primátora Děčína, otištěným v článku Děčínského deníku, ve kterém jsou uváděny zavádějící, ale opakovaně bohužel i nepravdivé informace o Krajské zdravotní, a. s.


Primátor Děčína vytváří dojem, že se Krajská zdravotní, a. s. nestará o jí svěřené nemocnice a o jejich pacienty. Není to pravda.

Nemocnice Děčín je zdravotnickým zařízením daného typu a jako takové jej Krajská zdravotní, a.s. provozuje v síti pěti krajských nemocnic bezmála čtyři roky. Krajská zdravotní, a. s. v současné době žádnou změnu v užívání nemocnice nechystá a současně odmítá snahy o destabilizaci děčínské nemocnice i samotné společnosti.

Vedení Krajské zdravotní, a. s. se na konci minulého roku nebálo veřejně pojmenovat, jaké finanční dopady přinese nová úhradová vyhláška a k jakému propadu příjmů od zdravotních pojišťoven v případě nemocnic dojde.

Tento propad příjmů primátor Děčína chybně a opakovaně označuje za „dluh“ společnosti. Jde o matení veřejnosti, které nemůžeme přijmout. Krajská zdravotní, a. s. hospodaří dva roky skladným hospodářským výsledkem, a to i v době, kdy řada českých nemocnic má finanční problémy, a kdy ministerstvo zdravotnictví prostřednictvím úhradové vyhlášky snížilo výdaje do oblasti zdravotní péče.

Krajská zdravotní, a. s. je v zisku i v polovině tohoto roku, a to i oproti předpokládané ztrátě, očekávané právě pod vlivem snížení výdajů do zdravotnictví. Primátor Děčína volá po změnách v Krajské zdravotní, a. s. V současné době došlo ke změnám v obou nejvyšších orgánech společnosti.

Představenstvo i Dozorčí rada Krajské zdravotní, a. s. mají nového předsedu, ke změnám došlo i na postech členů obou orgánů. V řádu několika dnů plánuje nový předseda představenstva setkání s primátory, kteří kritizují Krajskou zdravotní, a. s.

Autor je mluvčí KZ

Jak hodnotíte rozhodnutí ministra Hegera upustit od zavedení generické preskripce? Hlasujte v nové anketě na Zdraví.Euro.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?