Krajské nemocnice Královéhradeckého kraje mění vedení

30. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje má nové tříčlenné představenstvo, které má nově pravomoc jmenovat představenstva krajských nemocnic. Funkce ředitelů budou ke konci měsíce zrušeny.




Pravomoci ředitelů převezmou předsedové představenstev.

Zvýšení osobní odpovědnosti

Nové zřízení se týká oblastních nemocnic v Trutnově, Náchodě a Jičíně a Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem. „Změny ve vedení nemocnic jsou plně v kompetenci holdingu a vycházejí z našich představ o jiném způsobu řízení Zdravotnického holdingu i jednotlivých nemocnic a o zvýšení osobní odpovědnosti za prosperitu každé nemocnice. Členové představenstev tak budou například ručit i svým osobním majetkem,“ uvedl v prohlášení nový předseda představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Jiří Skřivánek.

Nové vedení se stále hledá

Dosavadní ředitel nemocnice v Náchodě Miroslav Vávra nastoupí na místo v představenstvu nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem. Nový řídicí pracovník největší krajské nemocnice se tedy stále hledá, stejně tak i v případě dalších zařízení. „Složení budoucího představenstva náchodské nemocnice zatím není známo, protože jednání s uchazeči stále probíhají. Dá se předpokládat, že dosavadní ředitelé trutnovské a jičínské nemocnice přejdou do představenstev nemocnic. Jejich předsedové budou známi až poté, co se předsednictva sejdou v plném složení,“ uvedl pro naši redakci Michal Friček z tiskového oddělení Královéhradeckého kraje.
Dodal také, že nové vedení náchodské nemocnice čeká po nástupu do funkce práce na stabilizaci zařízení po personální stránce a řešení akutních problémů, které souvisejí s posunem termínu rekonstrukce i samotnou přípravou nemocnice na rekonstrukci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?