Královéhradecká lékárna ustoupila od plánu mít lékárnu v Hořicích

8. 12. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Královéhradecká lékárna, kterou spoluvlastní hradecký kraj, ustoupila od záměru otevřít novou lékárnu v Hořicích na Jičínsku. Na jednání krajských zastupitelů to řekl hejtman hradeckého kraje Lubomír Franc.


Proti záměru otevřít novou pobočku protestovali v petici obyvatelé a plán kritizovali i místní lékárníci, kteří tvrdili, že by pro ně umístění další lékárny znamenalo likvidaci.

„Záměr expandovat je trvalý, ale ovšem pouze na ta místa, kde lékárníci požádají sami o to, aby se stali součástí řetězce Královéhradecká lékárna,“ řekla na jednání zastupitelů krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková. Firma podle ní ustoupila od plánu otevírat nové lékárny a chce přebírat už fungující provozovny.

Jaroslav Nádvorník, která má ve společnosti Královéhradecká lékárna podíl 35 procent, dnes novinářům řekl, že se firma rozhodla respektovat vůli lidí a do Hořic nepůjde. „Máme určitě záměry. Na základě mediální kampaně nám nabídlo odprodej své lékárny asi šest lékárníků, rozhodovat o tom bude představenstvo a valná hromada,“ řekl Nádvorník.

Hejtman Franc dnes na jednání zastupitelů řekl, že kraj do budoucna uvažuje o odkupu Nádvorníkova podílu ve společnosti, případnou částku za odkup však nechtěl předjímat. „Je to jedna z variant řešení toho problému, že něco spoluvlastní soukromý subjekt,“ řekl Nádvorník.

Hlavní činnosti firmy Královéhradecká lékárna je distribuce léků mezi krajské nemocnice. V roce 2008 společnost otevřela první ze svých lékáren v Náchodě, kde nyní fungují dvě provozovny. Další jsou v nemocnicích či poliklinikách v Broumově, Trutnově, Dvoře Králové nad Labem a Rychnově nad Kněžnou.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?