Kraslice jednají o odkupu místní polikliniky

7. 3. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Kraslice na Sokolovsku budou muset rozhodnout o odkupu společnosti, která ve městě provozuje polikliniku. Společnost včetně budovy polikliniky městu nabídli lékaři, kteří ji vlastní a provozují. Město musí zvážit, zda zvládne polikliniku provozovat na vlastní náklady, řekl ČTK starosta Kraslic Roman Kotilínek (Úsvit).


„Obdrželi jsme nabídku od současných majitelů Polikliniky s.r.o. k odkoupení celé společnosti, včetně objektů. V tuto chvíli jsme na tom tak, že si ověřujeme některé informace a údaje, které jsou potřeba k tak závažnému rozhodnutí. Bude to pro město znamenat i určité investice a určitou odpovědnost a chceme mít jistotu, že neuděláme rozhodnutí špatné,“ uvedl Kotilínek.

Lékaři společnost nabídli městu za šest milionů korun, konečnou cenu ale podle starosty zřejmě určí až znalecký posudek. Objekt by v následujících letech vyžadoval další investice, zhruba 20 až 25 milionů korun. Zatím město nezná ani celkovou ekonomiku provozu polikliniky.

Velká část lékařů v Kraslicích se již blíží důchodovému věku, což je také jeden z důvodů, proč se rozhodli polikliniku nabídnout k prodeji. Lékařská péče pro obyvatele Kraslic je přesto podle Kotilínka zajištěna uspokojivě. „Všichni lékaři dosud deklarují, že budou ordinovat, dokud budou moci. I podle Všeobecné zdravotní pojišťovny je Kraslicko lékařskou péči dobře pokryto, i co se týče například odbornosti,“ uvedl starosta.

Rozhodnutí, zda polikliniku koupit, nebo ne, bude teď na zastupitelích. Část z nich bude o problematice diskutovat i s kraslickou veřejností při setkání 17. března.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?