Kriminalisté nezjistili chyby v hospodaření břeclavské nemocnice

11. 2. 2016 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Kriminalisté nezjistili pochybení v hospodaření nemocnice v Břeclavi. Odložili proto vyšetřování anonymního trestní oznámení, které je loni v říjnu upozornilo na údajné nedostatky v ekonomice tohoto zdravotnického zařízení.


ČTK to řekla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Loni se konal také audit zaměřený na provoz nemocnice, který si udělal její zřizovatel, jihomoravský krajský úřad. Výsledky nebyly zveřejněny.

„Kontrola byla provedena a závěry byly sděleny novému panu řediteli. Je jeho povinností uvést kontrolní závěry do praxe, nejdříve však musí s těmito závěry seznámit své zaměstnance,“ sdělil k auditu dnes ČTK krajský radní Marek Šlapal (ČSSD). Podrobnosti neuvedl a záležitost více nekomentoval.

Policie v souvislosti s auditem zatím neobdržela žádné trestní oznámení.

Od minulého pondělí nemocnici vede Jiří Jurník. Funkci převzal po Jance Bambasové, která loni v listopadu rezignovala z osobních důvodů. V čele nemocnici byla osm let. „S výsledky krajské kontroly se seznamujeme. Netýkala se ryze ekonomiky. Doporučení z kraje se pokusíme co nejdříve uvést do praxe,“ řekl ČTK ředitel.

Krajští zaměstnanci navštívili nemocnici loni v říjnu a zajistili v ní větší množství dokumentů. S členy vedení zdravotnického zařízení dělali také osobní pohovory.

Nemocnice Břeclav obsluhuje spádovou oblast, ve které žije asi 130.000 lidí. Má 12 lůžkových oddělení s kapacitou 419 lůžek. Ročně v průměru hospitalizuje 20.500 pacientů. Celkem zaměstnává asi 800 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?