Kritizovaný exnáměstek ministra Nosek přešel do lékového ústavu

3. 10. 2013 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Bývalý náměstek ministra zdravotnictví Petr Nosek přešel k 1. říjnu na post náměstka ředitele Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Noskův odchod z ministerstva žádal krizový štáb nemocnic, odborů a pacientů kvůli podílu náměstka na tvorbě úhradové vyhlášky, která prý ruinuje nemocnice.


Informace o jmenování nového náměstka pro ekonomiku je na webu ústavu.

Krizový štáb nemocnic, odborů a pacientů vyzval v září otevřeným dopisem ministra zdravotnictví Martina Holcáta, aby odvolal své náměstky Noska a Martina Plíška. Podíleli se na tvorbě úhradové vyhlášky, která podle štábu ruinuje nemocnice. Krátce po výzvě štábu Nosek úřad opustil, podle ministra po vzájemné dohodě. „Pan náměstek odchází po vzájemné dohodě na konci tohoto měsíce. Svoji perspektivu vidí lépe ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv,“ řekl Holcát koncem září Lidovým novinám.

Ředitel SÚKL Pavel Březovský ocenil Noskovy mnohaleté zkušenosti z řídicích pozic. „Jeho příchod bude jistě přínosem i v souvislosti s nárůstem agend v důsledku rozšiřování kompetencí ústavu. Očekávám i zvýšenou orientaci na maximální efektivitu ústavu v ekonomických záležitostech,“ uvedl Březovský.

Nosek bude mít v ústavu na starosti koordinaci a zajišťování finančně plánovací kontroly. Jeho úkolem bude navrhovat zásadní obecné postupy ke snižování výdajů a zvyšování příjmů. Bude se podílet na tvorbě metodických pokynů pro rozpočtování prostředků a pro organizaci hospodaření s rozpočtovými prostředky podle jednotlivých příjmových a výdajových oblastí a podle rozpočtových pravidel.

„Na své působení ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv se velice těším a věřím, že zde uplatním dosavadní znalosti a zkušenosti nejen z prostředí resortu zdravotnictví,“ uvedl na webu ústavu Nosek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?