Krnovská nemocnice bude mít nového ředitele

9. 3. 2005 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Až po osmi měsících se podařilo radním Moravskoslezského kraje najít nového ředitele pro krnovskou nemocnici. Bude ji řídit bývalý starosta Krnova Bedřich Marek...


KRNOV - Někdejšího šéfa odvolali loni v červenci kvůli špatným ekonomickým výsledkům.

Tehdy se za odvolaného ředitele Josefa Vedrala postavila většina zaměstnanců, kteří protestovali proti jeho sesazení. Na jeho podporu sepsali petici.

Protestní dopis podepsal i celý primářský sbor, který měl obavy z destabilizace.

Přesto vedení kraje nehodlalo tlaku ustoupit a Vedrala zpátky do křesla neposadilo.

Zdůvodňovalo to tím, že chtějí být spravedliví vůči všem odvolaným ředitelům krajských nemocnic, jejichž zařízení skončila ve finanční ztrátě.

Marek má všechny předpoklady

Teprve po osmi měsících jmenovali radní minulý týden jednomyslně novým direktorem Bedřicha Marka. Ten do nemocnice oficiálně nastoupí 16. března.

„Jeho hlavním úkolem bude zajistit dobré hospodaření,“ prohlásil náměstek moravskoslezského hejtmana pro oblast zdravotnictví Jiří Veverka (ODS).

Podle jeho slov má k tomu Marek všechny předpoklady. „V minulosti již dělal ekonomického poradce bývalému řediteli krnovské nemocnice. Navíc byl dlouho starostou Krnova, takže určitě má i manažerské schopnosti,“ přiblížil dále Veverka.

Náměstek ředitele krnovské nemocnice Ivan Pavlák, který byl jedním ze zastánců bývalého ředitele, je spokojen, že budou mít konečně stálého šéfa.

„Situace v nemocnici se již dávno uklidnila. Všichni už dlouho věděli, že stejně přijde nový ředitel,“ konstatoval. Podle něj nemocnice fungovala po celou dobu bez vážnějších problémů.“

Ošetřování pacientů normálně dál pokračuje, jenom se stabilizuje řízení nemocnice,“ poznamenal Pavlák.

Rovněž starosta Krnova Josef Hercig (ČSSD) věří, že Marek je pravou osobou pro řízení velkého zdravotnického kolosu.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?