Krnovští primáři brání ředitele

21. 7. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Celý primářský sbor krnovské nemocnice protestuje proti sesazení jejího ředitele. Toho radní Moravskoslezského kraje odvolali minulý týden. Lékařům se nelíbí unáhlené rozhodnutí představitelů kraje, které podle nich může zdravotnické zařízení destabilizovat...


Proti odvolání ředitele Josefa Vedrala se postavilo všech devatenáct primářů. V současné době se k nim připojuje i personál nemocnice a odbory, které sepisují petici. Lékaři tvrdí, že tímto krokem se hazarduje s dalším osudem zdravotnického zařízení. „Jde o nekompetentní zásah do chodu nemocnice,“ napsali primáři ve svém prohlášení adresovaném radním kraje. Podle nich odvolání přišlo v době, kdy se v nemocnici dokončují náročné rekonstrukce a vytváří se její definitivní podoba. „Nemocnice nemá žádné problémy, žádné dluhy. Rozšiřuje navíc svou péči o pacienty,“ poznamenal náměstek ředitele Ivan Pavlák.

„Rada kraje rozhodla o odvolání ředitele, aniž by kdokoliv z jejich členů nemocnici navštívil,“ stěžují si primáři. Považuji tento krok jako politické rozhodnutí, zejména proto, že rada kraje tím zpochybnila výsledek nezávislého auditu hospodaření nemocnice za rok 2003, který potvrdil pozitivní hospodářský výsledek. „Nelze pochybovat o tom, že málokdo zná situaci v nemocnici tak dobře jako členové primářského sboru,“ upozorňují primáři.

Proto se obrátili přímo na hejtmana Evžena Tošenovského (ODS), aby do příštího jednání rady opět pověřil řízením nemocnice Josefa Vedrala.

Radim Kijonka, Právo, 21.7.2004

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?