Kubinyi: Musílková nestačí na svoji funkci

26. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitelka Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Jiřina Musílková nestačí podle ministra zdravotnictví Jozefa Kubinyiho na svoji funkci. Odvolat ji však není v jeho pravomoci. Tento krok bude moci udělat Poslanecká sněmovna až po novele příslušného zákona...


PRAHA - řekl Kubinyi v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Podle ministra je ale také možné, že Musílková sama odstoupí. Dosud o tom s ní nehovořil, ale v budoucnu se k tomu prý chystá. První příležitost bude mít již v pondělí v redakci Zdravotnictví a medicína, řekl Kubinyi. Tam se totiž odpoledne koná kulatý stůl o pražském zdravotnictví.

Ministr řekl, že je zcela evidentní, že Musílková svoji funkci nezvládá. „Pobočky pojišťovny v regionech si dělají co chtějí, její okolí, mám pocit, si dělá taky co chce,“ uvedl ministr. Výsledkem je podle něj špatné nakládání s penězi pojištěnců.

DÁLE ČTĚTE:
Správní rada VZP nechcerozhodnout o omezení úhrad\\

Generálního ředitele VZP jmenují do funkce poslanci, na jeho odvolání však příslušná zákonná norma nepamatuje. O dovětku, který by to umožňoval, nyní jednají senátoři, řekl Kubinyi.

Ministr dále uvedl, že jeho rezort je přezaměstnaný. Přiznal to nový šéf resortu Jozef Kubinyi. Chystá personální audit, který by ukázal, které zaměstnance ministerstvo vůbec nepotřebuje. „Audit měl být hotový do konce dubna, nestihlo se to, ale udělá se co nejdřív,“ uvedl Kubinyi.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?