Laser havlíčkobrodské nemocnici zaplatilo město

5. 1. 2018 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Havlíčkobrodská nemocnice používá ve své oční ambulanci nový YAG laser za 535.000 korun. Léčí s ním šedý zákal i vysoký nitrooční tlak a týdně s jeho pomocí ošetří přibližně 15 pacientů.


Nemocnice laser koupila díky daru půl milionu korun od města a jeho starosta Jan Tecl laser dnes slavnostně předal nemocnici do užívání. Novinářům to včera řekla mluvčí nemocnice Petra Černo.

„Jedná se sice o krajskou nemocnic, ale je ve městě a slouží našim občanům. Snažíme se, aby byla co nejlepší. Stejně jako management nemocnice. Rádi ji proto podpoříme,“ řekl Tecl. Město podle něj věnovalo nemocnici zhruba půl milionu ročně i v předešlých třech letech. V roce 2016 přispělo na moderní laparoskopickou věž na operační sály.

Nový laser, který nahradil dosluhující přístroj, přinesl pacientům větší komfort a rychlejší ošetření. Oční ambulance ho používá už od října 2017.

Oční oddělení havlíčkobrodské nemocnice bylo v roce 2011 prvním pracovištěm v České republice, na kterém lékaři implantovali pacientům trifokální čočku.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?