Lázně Dolní Lipová na Jesenicku předčasně končí sezonu, nemají peníze

2. 10. 2013 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Lázně Dolní Lipová na Jesenicku končí sezonu o dva měsíce dříve. Na vině jsou dlouhodobé finanční problémy. Poslední pacienti odjedou z lázní příští neděli. Všichni zaměstnanci už dostali výpověď.


Dva roky se lipovské lázně potýkají s odlivem pacientů i zaměstnanců. Počet klientů klesl za tu dobu zhruba o pětinu. Stejně tak postupně odcházeli i zaměstnanci, kterých dnes pracuje v areálu přibližně padesát.

Všichni dostali k poslednímu prosinci výpověď.Lázně nemají prostředky na platy ani provoz, proto vedení přistoupilo k provozní přestávce.

Ředitel lázní Radim Hatlapatka věří, že mezitím najdou řešení: „Po dvě stě let lázně fungovaly a dvě stě let minimálně fungovat budou. Přežily války, povodně, požáry. Věřím, že přežijí i tuto nelehkou dobu,“ dodal Hatlapatka.

Jeden ze společníků Lázní Dolní Lipová ale optimismus ředitele nesdílí. Prý bude provozní přestávka pro lázně konečnou. Pochybnosti o znovuotevření zařízení má i vedení obce.

České lázně jsou v krizi, varují odbory. Ministerstvo zdravotnictví změny neplánujeLázně bojují o pacienty. Chtějí jednat s ministrem zdravotnictví o změně pravidel.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?