Lékaři protestují proti jmenování manažerů

29. 2. 2012 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Zaměstnanci Svitavské nemocnice nesouhlasí s navrhovanými jmény do managementu, který má zlepšit situaci ve zdravotnických zařízeních Pardubického kraje. Podepsali proto otevřený dopis hejtmanovi Radko Martínkovi.


Divná minulost

Předseda svitavského lékařského odborového klubu Lukáš Rychlovský vysvětluje, že svůj zásadní nesouhlas vyjádřili podpisem otevřeného dopisu. Nechtějí, aby manažeři, jejichž minulost je zpochybňována, vedli zdravotnictví v kraji.

Jmenovitě jsou proti jmenování Ivana Pilipa, Josefa Pejchla a Zdeňka Stránského. „Dopis podepsali primáři několika oddělení, sestry i další pracovníci nemocnice. Dozvěděli jsme se,že před nástupem těchto manažerů má být v rámci kraje udělán audit, který srovná a vyrovná hospodaření a takto připravený audit budou manažeři aplikovat na jednotlivé nemocnice. Nevíme tedy, jakou práci mají vytvořit, když audit za ně udělá pražská firma,“ vysvětlil postoj lékařů Lukáš Rychlovský.

Otevřený dopis hejtmanovi Pardubického kraje podepsali také zaměstnanci nemocnice v Litomyšli.

Otevřený dopis hejtmanovi

Vyjádření nesouhlasu s jmenováním Ivana Pilipa, Josefa Pejchla a Zdeňka Stránského do statutárních orgánů nemocnic Pardubického kraje. My, níže podepsaní zaměstnanci Svitavské nemocnice, a.s., vyjadřujeme zásadní nesouhlas s jmenováním výše uvedených kandidátů do statutárních orgánů nemocnic Pardubického kraje. Nepovažujeme za vhodné, aby do tak důležitých postů ve zdravotnictví Pardubického kraje byli dosazeni lidé s nedůvěryhodnou manažerskou minulostí. Touto formou se chceme připojit k již vyjádřenému nesouhlasu zaměstnanců ostatních nemocnic Pardubického kraje.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?