Lékaři se na kongresu v Ostravě budou zabývat ucpáváním cév

7. 9. 2009 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotníci z celé republiky i ze Slovenska se sjedou příští týden do Ostravy. Na 250 lékařů a zdravotních sester se tam zúčastní konference s názvem Ostravské Angiodny. Během kongresu, jehož tématem bude ucpávání cév dolních končetin cholesterolem, budou do přednáškového sálu vysílány živé přenosy ze čtyř míst České republiky, řekl mluvčí pořádající Vítkovické nemocnice Tomáš Želazko.


„Zvláštní zřetel bude věnován tomuto postižení u diabetiků, tedy problematika diabetické nohy, Budou se srovnávat a porovnávat různé postupy léčení tohoto postižení,“ doplnil primář Vaskulárního centra ve Vítkovické nemocnici Dušan Kučera.

Během kongresu jeho účastníci zhlédnou 12 živých přenosů v celkové délce sedm hodin, při kterých budou podle Kučery demonstrovány nejmodernější přístupy intervenční a cévně chirurgické léčby postižení tepen dolních končetin včetně ukázky transplantace kmenových buněk u pacientů ohrožených ztrátou končetiny a nemožností intervenční či cévně chirurgické léčby.

Jedním z míst, odkud se živé přenosy uskuteční, je i pořádající Vaskulární centrum Vítkovické nemocnice, které chce na kongresu představit moderní způsoby léčby tepen dolních končetin. Další přenosy a živé diskuse jsou plánovány z radiodiagnostického oddělení Fakultní nemocnice Ostrava-Poruba, radiodiagnostického oddělení Nemocnice Třinec Podlesí a II. kardioangiologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice Praha.

Kongres Ostravské Angiodny se uskuteční 8. až 9. září v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?