Lékaři v krajských nemocnicích hradeckého kraje přidáno nedostali

15. 2. 2012 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékaři a zdravotnický personál v nemocnicích Královéhradeckého kraje se navýšení platů o 6,25 procenta, které přislíbil ministr zdravotnictví Leoš Heger, nedočkali.


Kraj bude o případném zvýšení platů jednat až na základě výsledků hospodaření nemocnic, řekl dnes novinářům hejtman hradeckého kraje Lubomír Franc.

„Podle výsledků hospodaření nemocnic se budeme bavit se sestrami a lékaři dejme tomu po pololetí či ke konci roku, zda je možné naplnit sliby, které jsme nedali my, ale ministr zdravotnictví,“ řekl Franc. Podle vedení kraje by navýšení platů o 6,25 procenta znamenalo v hospodaření krajského zdravotnictví nárůst výdajů zhruba o 80 milionů korun.

Vedení krajského zdravotnictví již jednalo se zástupci Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče. „Vysvětlili jsme si, že peníze nejsou. Úhradová vyhláška pro rok 2012 nám negeneruje ani to, co bylo v roce 2011, tam se hodně snížil příspěvek například na ambulantní péči,“ řekl ředitel Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Martin Scháněl, který bude ještě jednat se zástupci Lékařského odborového klubu.

„Dostanou rozpočty nemocnic s tím, že současný systém úhrad neumožňuje navýšení platů,“ řekl Scháněl. Lékařské odbory zatím vyčkávají, na jednotném postupu se chtějí dohodnout koncem února v Praze.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?