Lékařka asi půjde kvůli smrti před soud

14. 11. 2007 8:05
přidejte názor
Autor: Redakce
Po více než deseti měsících se vyšetřování případu úmrtí pohnulo kupředu. Vyšetřovateli se podařilo předat obvinění lékařce, která 1. ledna letošního roku jako sloužící doktor údajně neposkytla pomoc třiapadesátiletému Zbignievu Chlebikovi z Karviné, který krátce po transportu taxíkem zemřel v prostorách Karvinské hornické nemocnice...


„Ze všech indicií má vyšetřovatel za to, že se lékařka dopustila trestného činu neposkytnutí pomoci, a zahájil proti ní trestní stíhání,“ potvrdila karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Tragická událost se odehrála přesně na Nový rok, kdy svého třiapadesátiletého otce dopravil do nemocnice v Karviné - - Ráji jeho syn. Nechal otce sedět v autě a šel se informovat na urgentní příjem. Sloužící lékařka však bez toho, aby tohoto pacienta vůbec viděla, doporučila, aby jel do Karvinské hornické nemocnice. Tam však muž zkolaboval, a ještě než se dostal do rukou lékařů, zemřel. Vedení nemocnice v Karviné - Ráji na událost reagovalo rozvázáním pracovního poměru s mladou slovenskou lékařkou, která podle našich informací v současné době pracuje v nemocnici v Novém Jičíně. Podle karvinské policejní mluvčí Viačkové teď budou probíhat výslechy obviněné a svědků. „Navíc stále čekáme na stanovisko Územní znalecké komise, která funguje při krajském úřadu. Její stanovisko k případu jsme doposud neobdrželi,“ řekla Viačková. Obviněné L. O. hrozí dva roky odnětí svobody nebo zákaz činnosti.

Tomáš Januszek, Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?