Lékařka na Šumpersku ordinovala s více než dvěma promile alkoholu

5. 10. 2017 7:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Více než dvě promile alkoholu měla v krvi lékařka, která ordinovala v malé obci na Zábřežsku. Policisté do ordinace vyrazili na podnět svědků, ženě poté na místě naměřili 2,16 promile.


Lékařka se však s policisty vzápětí setkala znovu. Po odchodu z ordinace totiž usedla za volant, zadržen jí tak byl i řidičský průkaz, informovala šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Případ se stal před týdnem. Policisté lékařce nejprve naměřili 2,16 promile, opakovanou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 2,05 promile alkoholu. „S naměřenými hodnotami lékařka souhlasila a ke své míře ovlivnění alkoholickými nápoji uvedla, že předchozího dne do 23:00 vypila blíže neupřesněné množství vína a tvrdého alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí.

Ještě téhož dne dopoledne policisté tutéž lékařku zastavili a kontrolovali jako řidičku osobního auta. „Řidičku vyzvali k podrobení se dechové zkoušce, které se dobrovolně podrobila a byly jí opakovaně naměřeny hodnoty lehce pod dvě promile alkoholu v dechu,“ doplnila policejní mluvčí. Ženě nyní hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky sazba šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

O podobném případu informovali policisté přes šesti lety v Přerově, kde opilému tehdy šedesátiletému lékaři naměřili přes 2,5 promile alkoholu v dechu. Do ordinace je přivolal jeden z pacientů. O dva roky dříve odvezli policisté na záchytnou stanici lékaře soukromé ordinace z Olomouce, kterému při dechové zkoušce naměřili více než tři promile. Ve stejném roce dala výpověď prostějovská nemocnice lékaři, který opilý ordinoval na dětské pohotovosti v Prostějově. V březnu toho roku ordinovala pod vlivem alkoholu i zubařka v Přerově, policisté jí naměřili téměř čtyři promile.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?