Lékárníci zvolí nové vedení své komory

6. 11. 2015 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékárníci v pátek zvolí nové vedení České lékárnické komory, na dvoudenním sjezdu také projednají aktuální požadavky na odměňování pro příští rok.


Na sjezd do Benešova by mělo dorazit 110 až 120 delegátů, kteří zastupují zhruba 8000 členů komory. Jednání XXV. sjezdu bude pracovní, pozváni nejsou žádní politici.

Na funkci prezidenta kandiduje dosavadní prezident České lékárnické komory Lubomír Chudoba, volit se bude také viceprezident, celé nové představenstvo, čestná rada a revizní komise.

Sjezdový program začíná dnes v 11:00 zprávou o činnosti, bodem plnění usnesení a diskusí k předneseným zprávám. Volby začnou v 15:00, nejprve se bude volit představenstvo, čestná rada a revizní komise. Program pokračuje zprávou o hospodaření komory a po 19:15 začnou volby prezidenta a viceprezidenta. V sobotním programu je změna komorových řádů a diskuse o odměňování lékárenské péče.

„Očekává se velká diskuse o odměňování lékárenské péče, jakým způsobem ohodnocovat práci lékárníků,“ řekl ČTK mluvčí komory Aleš Krebs. Lékárníci chtějí, aby jejich odměňování nebylo tolik závislé na cenách léků, kdy mají svůj díl marže.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?