Lékařský Facebook se otevře po internistech také diabetologům

23. 4. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Konzultovat stav pacienta, jeho možné diagnózy a vhodné postupy léčby mohou od 1. května na lékařském Facebooku vedle internistů nově také diabetologové. ČTK to sdělil člen výboru České diabetologické společnosti profesor Jan Škrha.


Odborná sociální síť slouží už přes rok internistům, užívá ji 1200 z nich. Nyní se otevírá i pro 800 diabetologů. K dispozici je lékařům zdarma také právní poradna.

Lékaři mohou sdílet své zkušenosti, sledovat on-line přenosy z důležitých jednání, číst články z prestižních zahraničních serverů a komentovat odborné publikace. Například diabetolog z Hradce Králové může konzultovat spornou diagnózu s kolegou ze Slaného přes on-line chat a zároveň se podívat na podobný případ či doporučený postup léčby.

„Moderní doba si žádá moderní přístupy a rychlost přísunu aktuálních informací. To platí zvláště pro obor diabetologie, který jde rychle dopředu, proto velice vítáme možnost sdílet nejnovější poznatky s internisty i navzájem mezi diabetology,“ řekl profesor.

Systém je jediný svého druhu v Česku. Za to, co umí, již získal mezinárodní cenu - probojoval se mezi tři nejlepší v soutěži Digital Communication Awards, která je digitální obdobou filmových Oscarů.

Intranet České internistické společnosti usnadňuje vzájemnou komunikaci lékařů, odborných společností a institucí. Virtuálně spolu sdílejí informace internisté, praktičtí lékaři a lékaři z nemocnic po celé republice, ministerstvo zdravotnictví, Státní ústav pro kontrolu léčiv, Státní zdravotní ústav a další instituce a lékařské společnosti, zdravotní pojišťovny a odborné weby.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?