Levné Česko láká Brity hledající ošetření v zahraničí

30. 3. 2012 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Mezi Brity, kteří cestují za lékařskými zákroky do zahraničí, roste popularita Česka. Zájem mají především o plastickou chirurgii a o operace spojené s léčbou obezity, ukázal průzkum, který dnes zveřejnila britská organizace Treatment Abroad.


Britové podle ní na Česku oceňují především ale nižší cenu lékařských zákroků.

Podle Treatment Abroad si Britové cestující do zahraničí kvůli plastické chirurgii nejvíc oblíbili Belgii, kam jich kvůli operaci jelo 18 procent. Následuje Česko se 14 procenty a Turecko s deseti procenty. Pro chirurgické zákroky při léčbě obezity si polovina Britů cestujících za operací do zahraničí vybrala Belgii, 22 procent Česko.

Britští pacienti do Česka přijížděli zejména na chirurgickou úpravu prsou nebo kvůli podvázání žaludku. Asi šestina z nich Česko navštívila kvůli léčbě neplodnosti.

Průměrná délka pobytu britských pacientů v Česku činila osm dní. Tři čtvrtiny z nich uvedly, že cesta za lékařským zákrokem byla jejich první návštěvou Česka.

Z pacientů cestujících za nějakým lékařským zákrokem do Česka jich 85 procent uvedlo, že by podobnou cestu doporučilo i svým známým či příbuzným. Mezi důvody pro spokojenost s léčením v Česku Britové uváděli profesionální práci lékařů, ale především nízkou cenu. Podle Treatment Abroad pacienti uváděli, že díky cestě za operací do Česka ušetřili až 2500 eur (62.000 korun) proti tomu, kdyby se léčili v Británii.

Organizace Treatment Abroad, která průzkum provedla, se specializuje na statistické informace o britské zdravotní turistice. Nijak ale nehodnotí konkrétní zdravotnická zařízení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?