Libérie oznámila již druhé úmrtí na ebolu

16. 7. 2015 8:03
přidejte názor
Autor: Redakce
Libérie oznámila úmrtí dalšího pacienta na ebolu. Od konce června, kdy se tam onemocnění znovu objevilo, mu podlehli už dva lidé, uvedl zástupce národního týmu pro boj s ebolou Francis Karteh. Libérie přitom už na začátku května oznámila, že s epidemií tohoto nebezpečného onemocnění se již vypořádala.


„Máme tu teď čtyři (léčené) případy. Celkem tak bylo v Libérii potvrzeno šest případů, z nichž dva lidé zemřeli,“ uvedl Karteh, jehož citovala agentura AFP.

Libérie byla spolu se Sierrou Leone a Guineou postižena onemocněním eboly nejvíce. Epidemie v těchto afrických zemích od prosince 2013 zabila na 11.000 lidí a téměř polovina z nich připadla na Libérii. Devátého května liberijské úřady oznámily, že v zemi už ebola není.

Náměstek na liberijském ministerstvu zdravotnictví sdělil, že nejnovější obětí této obávané, vysoce nakažlivé nemoci se v neděli stala mladá žena. Podařilo se prý najít souvislost mezi ní a sedmnáctiletým mladíkem, který nemoci podlehl v červnu.
Karteh se obává dalšího šíření nákazy. Vyzval proto o
byvatele, kteří se dostali do kontaktu s nakaženými, aby zdravotníky o tomto kontaktu informovali, pokud se u nich objeví horečka.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?