Likvidujeme kostlivce, kterého nám ODS zanechala ve skříni

26. 2. 2010 8:40
přidejte názor
Autor: Redakce
"Je patrné, že pan Janeček už zaklekl do předvolebních startovacích bloků a začal hřímat svou kritiku na koncepci zdravotnictví namísto toho, aby se zamyslel, do jakého stavu krajské zdravotnictví dovedl za své vlády," říká v rozhovoru radní Pardubického kraje.


PARDUBICKÁ KRAJSKÁ RADNÍ MARKÉTA TAUBEROVÁ (ČSSD):

Opoziční ODS odmítá návrh koncepce zdravotnictví z dílny ČSSD. Co jí vadí nejvíce?

ODS vidí největší problém krajského zdravotnictví v nízkých příjmech od zdravotních pojišťoven. Musím se tedy zeptat, co vůbec oni udělali, aby příjmy od pojišťoven byly větší? Na rozdíl od nich, my se snažíme tuto situaci řešit na celostátní úrovni, protože jeden kraj sám o sobě tento problém nevyřeší.

Nicméně to, že ODS odmítá vaši koncepci, je věc zcela logická…

To ano, nikdo snad nemůže očekávat, že by opoziční strana tleskala návrhu, který nepochází z jejich dílny. Navíc likvidujeme kostlivce, kterého ODS zanechala ve skříni. Faktem zůstává, že tato nová koncepce zdravotnictví pouze napravuje chyby a zanedbaný stav, který současná sociálnědemokratická krajská vládá zdědila po svých předchůdcích z ODS. Důkazem toho je, že Pardubický kraj jako první kraj v ČR schválil novou koncepci zdravotnictví krajským zastupitelstvem, a to zcela jednoznačně výraznou většinou.

Kritika zaznívá zejména z úst bývalého radního pro zdravotnictví Josefa Janečka…

Je patrné, že pan Janeček už zaklekl do předvolebních startovacích bloků a začal hřímat svou kritiku na koncepci zdravotnictví namísto toho, aby se zamyslel, do jakého stavu krajské zdravotnictví dovedl za své vlády. Hraje si na vědmu a vědomě šíří paniku, když prohlašuje, že rychlá záchranná služba nepochybně sníží počet přežití. Vyjádření pana Janečka lze tak považovat pouze za projev předvolební hysterie ODS, která vytrvale ztrácí preference. Jak se říká, tonoucí se stébla chytá

Považujete váš navrhovaný systém za plně funkční?

Námi navrhovaný systém je praxí ověřený a jinde velice dobře funguje. Navíc za současné finanční situace je to jediný udržitelný systém, který všem obyvatelům Pardubického kraje zaručí včasnou a kvalitní zdravotnickou péči.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?