Linet představil nové lůžko Eleganza 5

22. 12. 2016 11:08
přidejte názor
Autor: Redakce

Novinka pro intenzivní péči zásadně snižuje fyzickou náročnost práce sester a zároveň efektivně a komfortně pomáhá pečovat o pacienta. Umí se naklánět do stran, monitorovat stav postele, vysílat potřebná data, má dokonalý bezpečnostní systém nebo motorizované kolečko.




„Práce sestry ve zdravotnictví je fyzicky velmi náročná a může být i nebezpečná, dokonce více než práce ve stavebnictví. Během jedné směny zvedne sestra až 1,8 tuny! Ročně dosahují náklady spojené s léčením nemocí zad u zdravotních sester jen v USA sedmi miliard dolarů. To chce Eleganza 5 změnit,“ vysvětlil zaměření nového lůžka produktový manager Linet Pavel Pospíšil, který se podílel na jeho vývoji.

Společnost vyvinula lůžko, které je vybaveno laterálním náklonem (do stran), což dovoluje polohovat pacienta či převlékat lůžko s mnohem menší námahou a ergonomicky správně. Motorizované kolečko i-Drive Power umožňuje jízdu s lůžkem bez sebemenšího vynaložení síly personálu. Novinka umí pacienta zvážit a poskytuje podmínky pro rentgenování bez manipulace s ošetřovaným. Ovládá se z jednoho místa na intuitivním panelu iBoard.

Výhody přináší také pro rekonvalescenci pacienta. Pomocí tří unikátních nástrojů (Mobi-Lift madla, ergonomicky tvarované postranice a laterálnímu náklonu) snižuje námahu nemocného při vstávání z lůžka o 50 procent. Elektrické flexibilní polohování včetně nastavení do pozice vsedě a vhodná matrace pečují o maximální komfort pacienta.

„Třešničkou na dortu je pak elektrické prodloužení, díky němuž se lůžko přizpůsobí i většímu pacientovi, nebo USB slot, sloužící například pro nabíjení mobilů,“ doplnil Pospíšil.

Linet u nového lůžka vsadil na inteligentní komunikační technologie. Novou nadstavbou je BedMonitor, systém zabudovaný v lůžku, který snímá hlavní bezpečnostní parametry a informuje o nich na počítači, tabletu nebo telefonu. Sestra tak má nepřetržitý přehled o všech pacientech. Integrovaný modul zase dokáže sbírat a vyhodnocovat různá data, která mohou sloužit k lepšímu vytížení lůžka nebo on-line servisu a rovněž k sledování technických parametrů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?