LINET přináší precizní a spolehlivé řešení pro účinnou prevenci proleženin

15. 8. 2011 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Komplikují léčbu, zvyšují náklady na lékařskou péči a vyžadují namáhavé polohování pacientů. Správně, řeč je o dekubitech. Pokud hledáte efektivní řešení problémů spojených s jejich prevencí a léčbou, jedno pro vás máme – unikátní aktivní matraci Precioso, kterou vyvinul přední světový výrobce zdravotnických lůžek LINET.


Systém Precioso vznikl na základě celé řady odborných studií a důsledného dlouhodobého testování. Jeho klíčovým prvkem je klinicky ověřený 7,5minutový interval eliminace tlaku – aktivní matrace dosahuje svého léčebného a preventivního účinku díky postupnému vypuštění všech vzduchových válců právě na tento časový úsek, přičemž mezi prázdnými válci jsou vždy dva nafouklé. Takové řešení zajišťuje jak neustálou optimální oporu pacientovi, tak účinné prokrvení všech ohrožených tkání, což je základní předpoklad úspěšné léčby proleženin. Precioso tak představuje moderní a cenově dostupný prostředek vysoce účinné prevence a hojení dekubitů II. a III. stupně.

Systém propojených cel 3-1

Při vývoji Precioso se kladl velký důraz na maximální bezpečí a komfort pacienta i ošetřujícího personálu. Spojené cely brání propadnutí a stabilizační postranní válce usnadňují vstávání z lůžka. Lehce snímatelný, voděodolný a přitom prodyšný potah je vyroben z materiálu Dartex ™ s bakteriostatickými účinky. Zároveň lze vybírat ze dvou konstrukčních variant (matrace a podložka), které svou variabilitou vyhoví potřebám různých typů zdravotnických zařízení.

Varianta podložka - pro použití společně se stávající matrací lužka. Je lehká a snadno přenosná mezi různými lůžky a pacienty.

Varianta matrace – pro umístění do lůžka místo původní matrace

Intuitivní a přehledné ovládání systému má na starosti připojená jednotka, pomocí které lze volit mezi třemi provozními režimy. Alternační (terapeutický) mód zajišťuje postupné odstraňování tlaku z pod celého těla pacienta, a předchází tak riziku vzniku dekubitů. Statický mód nafouknutím všech válců poskytne pevnou a stabilní oporu během péče o pacienta a po třiceti minutách se automaticky přepne zpět do alternačního módu, aby nedošlo k ohrožení pacienta. Transportní mód usnadňuje přesun pacienta na lůžku – po odpojení od kompresoru vydrží matrace nafouknutá 24 hodin.

Okamžitě dostupné CPR

Jednotka je rovněž vybavena velmi snadno přístupným CPR. Koncovka přívodní vzduchové hadice funguje totiž i jako ergonomicky tvarovaný ovladač funkce CPR. Po jeho uvolnění dojde k rychlému vypuštění vzduchu ze systému, a proto je možné zahájit účinnou CPR v minimálním čase. Systém Precioso vám přinese méně námahy, více bezpečí, komfortní léčbu a garanci kvality předního světového výrobce. Více informací na http://www.linet.cz/zdravotnicka-technika/vyrobky/program-pro-zdravotnictvi/antidekubitni-systemy/30805/Precioso?category=308

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?