Litoměřická nemocnice koupila nové vybavení za 5 milionů

20. 3. 2017 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Nová lůžka pro internu a dětské oddělení za více než čtyři miliony koupila nemocnice v Litoměřicích. Dalších 900.000 korun bude stát telemetrie pro kardiovaskulární jednotku intenzivní péče.


Vybavení nakoupila nemocnice, jejímž majitelem je město, díky dotaci od Ústeckého kraje. Nové postele jsou elektricky polohovatelné. Součástí nákupu bylo i další příslušenství, tedy hrazdy, matrace, noční stolky nebo infuzní stojany. Postele získala dvě oddělení. „Tato lůžka jsme umístili na stanici D interního oddělení a na obě stanice dětského oddělení, kam byly dodány čtyři kategorie velikosti lůžek pro různé věkové kategorie dětských pacientů,“ řekl vedoucí oddělení rozvoje, zdravotnické techniky a veřejných zakázek litoměřické nemocnice Miroslav Janošík.

Dalších 900.000 korun bude podle Křečkové stát telemetrie pro jednotku intenzivní péče. Nový systém bude komfortnější pro pacienty. „Principem telemetrie je možnost na centrální stanici online sledovat EKG křivky pacientů, přičemž tito pacienti nemusí být upoutáni na lůžko, ale mohou se volně pohybovat po části nemocnice. Je tak možné sledovat jejich EKG i při zátěži,“ uvedl Janošík.

Vybavení nemocnice nakoupila díky dotaci od Ústeckého kraje. Ten v dotačním programu podporuje nejen své nemocnice, ale i nemocnice privátní či městské. Litoměřice budou o podporu žádat i letos. „Prostředky, které takto máme možnost získat, představují významnou pomoc při obnově vybavení naší nemocnice,“ uvedl předseda správní rady Radek Lončák. Nemocnice by podle něj mohla získat znovu zhruba pět milionů. Ústecký kraj loni podpořil nemocnice více než 50 miliony. Peníze získaly jak jeho zařízení, tak nemocnice městské či privátní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?