Litoměřická nemocnice vybaví internu novými lůžky

21. 11. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Městská nemocnice v Litoměřicích vybaví i díky dotaci z Ústeckého kraje interní oddělení novými polohovatelnými lůžky. Krajské zastupitelstvo schválilo pro litoměřickou nemocnici částku zhruba 512.000 korun. ČTK to řekla mluvčí nemocnice Naděžda Křečková.


„Za tuto sumu bude možné nakoupit přibližně 12 lůžek s matracemi a nočními stolky s jídelní deskou,“ uvedla mluvčí. Nemocnice chce podle ní částku doplnit z vlastních zdrojů, aby mohla pořídit 30 nových lůžek a vybavit tak celé interní oddělení.

Ústecký kraj letos rozdělil mezi zdravotnická zařízení na nákup moderních lůžek s dalším příslušenstvím pět milionů korun. „O dotaci požádalo sedm subjektů a zastupitelstvo jejich požadavky schválilo,“ řekla ČTK mluvčí krajského úřadu Magdalena Hanáčková.

Nejvyšší část dotace, přibližně 3,5 milionu korun, dostala Krajská zdravotní spravující pět krajských nemocnic. Dále dotaci obdržely nemocnice Kadaň (270.000 Kč), Roudnice nad Labem (233.000 Kč), Žatec (183.000 Kč), Rumburk (151.000 Kč) a Duchcov (75.000 Kč).

Kraj počítá s podporou výměny lůžek ve zdravotnických zařízeních i v příštím roce. „Částka by měla být přibližně stejná jako letos,“ dodala Hanáčková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?