Litoměřickou nemocnici povede od 1. června Stanislava Pánová

25. 5. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Litoměřickou nemocnici povede od 1. června Stanislava Pánová. Lékařka z Brandýsa nad Labem pracovala dříve jako ředitelka odboru na ministerstvu zdravotnictví a jako náměstkyně ředitele nemocnice v Příbrami. Bývalý ředitel Leoš Vysoudil v únoru odešel ze zdravotních důvodů.


Komise vybírala ze tří uchazečů, na vítězce se shodla. Radní jmenovali sedmatřicetiletou Pánovou do čela nemocnice od 1. června. „Prošla různými stupni řízení managementu, zná problémy zdravotních sester, lékařů, dobře se orientuje nejen v oblasti zdravotnictví, ale i v oblasti vytváření projektů a možných způsobech získávání dotací,“ okomentoval její jmenování litoměřický starosta Ladislav Chlupáč (ODS).

Město jako zřizovatel nemocnice požaduje změny ve způsobu jejího fungování. Chystá změnu zřizovací listiny, která by zakotvila jako nový statutární orgán tříčlennou správní radu s pětiletým mandátem. „Každý z členů správní rady by měl mít v plné kompetenci na starosti některé z oborových částí nemocnice,“ uvedl předseda dozorčí rady nemocnice a městský radní Radek Lončák (ODS). Ředitel nemocnice pravděpodobně bude i předsedou správní rady.

Nemocnice podle Břeňové dosud správní radu neměla. Zodpovědným za chod zdravotnického zařízení tak byl výlučně ředitel, který své kroky konzultoval jen s dozorčí radou.

Bývalý ředitel Leoš Vysoudil skončil ke konci letošního února po pěti letech ve funkci. Litoměřická nemocnice ošetří kolem 22.000 lidí ročně a je největším zaměstnavatelem ve městě, dává práci 1000 lidem. Společně s nemocnicí v Kadani a Rumburku patří mezi několik málo nemocnic v regionu, které neprovozuje krajem řízená společnost Krajská zdravotní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?