LN: Policie znovu vyšetřuje tendr Krajské zdravotní na CT

20. 12. 2013 7:56
přidejte názor
Autor: Redakce
Policie znovu vyšetřuje okolnosti tendru společnosti Krajská zdravotní na nákup počítačové tomografie (CT) pro teplickou nemocnici. Uvedly to dnes Lidové noviny. Mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová jim řekla, že kriminalisté se případem znovu zabývají a podnikají "patřičné kroky".


Krajská zdravotní sdružuje pět nemocnic Ústeckého kraje, policie stíhala sedm jejích zaměstnanců, vinila je z pletich při zadávání veřejné zakázky. Státní zástupce ale v říjnu stíhání zrušil. Tendrem za zhruba 17 milionů korun se již dříve zabýval i antimonopolní úřad, který zakázku kvůli chybám zrušil.

Policie nyní podle informací LN chystá nová obvinění a padnout by prý tentokrát mohla i u lidí, kteří dosud mezi stíhanými nebyli.

Mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra již dříve práci policie kritizoval. „Jediným hmatatelným výsledkem policejního vyšetřování jsou prozatím obavy zaměstnanců zúčastňovat se práce v hodnotících komisích výběrových řízení, kterých přitom společnost s ohledem na potřeby pěti nemocnic realizuje stovky ročně,“ řekl ČTK.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?