Marksová navrhne vládě obměnu dvou členů rad pojišťoven

15. 8. 2016 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministerstvo práce a sociálních věcí se chystá obměnit dva členy dozorčích rad Vojenské zdravotní pojišťovny (VoZP) a Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra (ZPMV), Václava Klusáka a Ingrid Štegmannovou, by měli vystřídat Jiří Károly a Petr Hejduk. Návrh má projednat vláda.


Současné členy dozorčí rady VoZP Václava Klusáka a současného člena dozorčí rady ZPMV Ingrid Štegmannovou jmenovala vláda do funkce k 29. lednu 2015. Vzhledem k tomu, že už nezastávají odpovídající vedoucí funkce v resortu, navrhuje ministryně Michaela Marksová (ČSSD) vládě, aby je odvolala a jmenovala ředitele odboru rozvoje a bezpečnosti ICT ministerstva práce a sociálních věcí Jiřího Károlyho členem dozorčí rady VoZP a náměstka pro řízení sekce řízení úřadu ministerstva práce a sociálních věcí Petra Hejduka členem dozorčí rady ZPMV, citoval web z předkládací zprávy.

Vláda má v každé dozorčí radě zdravotních pojišťoven tři zástupce; po třech zástupcích mají také odbory a zaměstnavatelé.

„Obsazení dozorčích rad se měnilo kvůli nové organizační struktuře a proto, že se měnila pozice řady lidí i v návaznosti na služební zákon,“ odůvodnil změnu mluvčí resortu Petr Habáň.

Jiří Károly vystudoval Policejní akademii ČR a v letech 1996 až 2003 pracoval u Policie ČR. Dalších šest let působil jako podnikatel v oblasti ekonomického a organizačního poradenství, detektivní a zprostředkovatelské činnosti. V letech 2010 až 2014 byl ředitelem bezpečnosti a předsedou dozorčí rady firmy Femax a.s. Od roku 2014 pracuje na ministerstvu práce a sociálních věcí jako ředitel odboru rozvoje a bezpečnosti ICT.

Petr Hejduk vystudoval Fakultu financí na Vysoké škole ekonomické. V letech 1998 až 2014 pracoval v City Bank, mimo jiné jako provozní ředitel pro Česko a Slovensko. Od roku 2014 působí na ministerstvu práce a sociálních věcí, od letošního dubna jako náměstek řízení sekce pro řízení úřadu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?