Masarykův onkologický ústav plánuje opravu Bakešova pavilonu

8. 12. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Masarykův onkologický ústav v Brně chce do roku 2019 zrekonstruovat Bakešův pavilon, ve kterém má dvě svá oddělení. Oprava budovy přijde zhruba na 200 milionů korun, s financováním má pomoct ministerstvo zdravotnictví. ČTK to řekl ředitel ústavu Jan Žaloudík.


Ministerstvo zdravotnictví nyní povolilo ústavu, aby zadal přípravu projektové dokumentace. Hotova bude v příštím roce a bude stát několik milionů korun, uvedl ředitel. Přesnější částku si zatím netroufl odhadnout. Upřesnil, že v letech 2017 a 2018 by se mohla uskutečnit oprava této nejstarší části ústavu.

Finančně by se na ní měl kromě ústavu podílet prostřednictvím ministerstva zdravotnictví stát. Původně se oprava technicky značně zastaralého pavilonu odhadovala na 240 milionů korun. Podle Žaloudíka lze ale tyto výdaje snížit na 200 milionů.

Pavilon chtěl opravit už předchozí ředitel ústavu Jiří Vorlíček, který loni rezignoval kvůli vysokému věku. „Na opravu jsem nesehnal peníze. Byl to velký úkol, který jsem nesplnil, i když jsem věděl, že je to potřeba,“ řekl po odchodu z funkce Vorlíček, za jehož působení přibyly v ústavu dva nové pavilony.

Masarykův onkologický ústav na rozdíl od ostatních onkologických center v zemi není součástí žádné nemocnice. Na 220 lůžkách hospitalizuje ročně na 10.000 pacientů a v ambulancích ošetří 200.000 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?