Mayo pomůže Svaté Anně

31. 10. 2006 8:55
přidejte názor
Autor: Redakce
Prevence bude ještě letos spojovat brněnskou nemocnici U svaté Anny a americkou kliniku Mayo. Prostřednictvím Mezinárodního centra klinického výzkumu ICRC chce nemocnice snížit rizika onemocnění srdce a cév, infarktů a mozkových příhod...


“ Ústav preventivního lékařství se spojí s oddělením preventivní kardiologie na klinice Mayo. S možnostmi jak zabránit vzniku kardiovaskulárních onemocnění mají v Americe zkušenosti. Rozbíhají například projekt, jehož cílem je, aby stát Minnesota byl do roku 2020 státem s nejnižší kardiovaskulární nemocností ve Spojených státech,“ uvedl výkonný ředitel ICRC Tomáš Kára.

Programy preventivní medicíny budou podle Káry důležitou součástí výzkum u ICRC. “ Je to způsob, jak dosáhnout kvalitních výsledků léčby a zároveň výrazně snížit náklady na zdravotnictví,“ myslí si Kára.

Nemocnice U svaté Anny začne proto spolupracovat také s centrem pro odvykání závislosti na nikotinu na klinice Mayo. “ Několikatýdenní studijní pobyt v Americe proto čeká jednoho z lékařů naší nemocnice,“ dodal Kára.

Brněnské ICRC se již na světové úrovni zapojilo do pěti výzkumných projektů, které řídí klinika Mayo. Špičkové pracoviště v Americe navštívilo pět specialistů v rámci krátkodobých projektů a dva lékaři na klinice Mayo pracují.

Brněnský deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?