Medicínské právo - první učebnice zdravotnického práva v ČR

14. 3. 2011 0:01
přidejte názor
Autor: Redakce
(PR článek) V Nakladatelství C. H. Beck v březnu vychází očekávaná novinka, která podává ucelený pohled na složitou oblast zdravotnického práva. Publikace Medicínské právo, která se zabývá především nejdůležitějšími právními aspekty při poskytování zdravotní péče, je první učebnicí medicínského práva v České republice.


Ucelený přehled aspektů medicínského práva

Dlouholeté zkušenosti autorů jak s výukou, tak aplikací medicínského práva v praxi, nízká úroveň právního vědomí zdravotnických pracovníků na všech úrovních vzdělávání, jakož i absence srovnatelné publikace, vedly autory k podání komplexního pohledu na právní vztahy vznikající při poskytování zdravotní péče s akcentem na ústřední vztah medicínského práva, jímž je vztah mezi poskytovatelem zdravotní péče a pacientem. Publikace Medicínské právo podává nejen systematický přehled základních práv a povinností zdravotnických pracovníků a pacientů při poskytování zdravotní péče, ale i řádný výklad základních právních institutů.

Rozhovor s vedoucí autorského kolektivu publikace Medicínské právo

Zeptali jsme se vedoucí autorky publikace, MUDr. Mgr. Jolany Těšinové, co bylo při přípravě publikace nejobtížnější: „Jednoznačně nejobtížnější bylo napsat učebnici práva srozumitelnou i pro osoby s neprávnickým vzděláním. Velmi nám s kolegy pomohlo, že se již několik let pravidelně věnujeme společnému vzdělávání lékařů i právníků, které spojuje zájem o medicínsko-právní problematiku. Neméně složité potom bylo shrnout uceleně problematiku medicínského práva na čtyřech stech stranách textu. Související oblasti, které nejsou popsány v této publikaci, ale určitě budou zapracovány do dalšího vydání.“ Celý rozhovor s vedoucí autorkou si můžete přečíst na právním informačním serveru ipravnik.cz

Pro koho je publikace Medicínské právo určena?

Publikace je určena nejen studentům lékařských a právnických fakult, ale také lékařům a ostatním zdravotnickým pracovníkům vykonávajícím své povolání, stejně jako managementu zdravotnických zařízení, právníkům přicházejícím ve své praxi do styku s medicínským právem. Užitečné informace poskytne i představitelům správních úřadů zabývajících se problematikou zdravotnictví. Cílem publikace je posloužit jejím čtenářům jako srozumitelný průvodce nástrahami medicínského práva.

Publikace Medicínské právo vychází v Nakladatelství C. H. Beck, které vydává odbornou právnickou a ekonomickou literaturu. Mezi nejvýznamnější edice nakladatelství patří Velké komentáře, „šedé“ komentáře, právnické a ekonomické učebnice, recenzované právnické časopisy a v oblasti elektronických produktů právní informační systém Beck - online. Více informací naleznete na www.beck.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?