Merck rozšiřuje komplexní centra biologického vývoje

11. 1. 2017 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Merck rozšiřuje komplexní centra biologického vývoje v Severní Americe, Číně a Evropě


Merck, přední vědeckotechnologická společnost oznámila rozšíření svých komplexních center biologického vývoje k uspokojení silné poptávky zákazníků po jejich kompletním portfoliu biozpracovacích systémů, výrobních možností a špičkových technologických znalostí.

Tato expanze, která zahrnuje otevření dvou nových center vývoje procesů v USA a Číně, následuje obchodní úspěch centra biologického vývoje společnosti Merck v Martillac ve Francii. Tato dvě nová zařízení budou vybudována v blízkém dosahu zákazníků z metropolitních oblastí v Šanghaji a Bostonu. Obě nabídnou celý rozsah vývoje procesů a služeb. K těmto patří služby spojené s vývojem buněčných linií, předcházejícím a navazujícím vývojem procesů a také klinická výroba bez certifikace správné výrobní praxe (GMP).

„Zaznamenáváme zvýšenou globální poptávku po kompletních řešeních vývojových procesů a společnost Merck nabízí biofarmaceutickým zákazníkům nákup pod jednou střechou,“ uvedl Udit Batra, člen správní rady Merck a CEO, Life Science. „Tato expanze posiluje naši pozici předního dodavatele řešení výrobních procesů a výroby v klinické fázi, materiálů a služeb, které jsou potřebné k výrobě biologických látek. Pro společnost Merck se jedná o strategickou investici s velkým potenciálem, která je zaměřená na uspokojení potřeb zákazníků na třech kontinentech.“

Centrum biologického rozvoje společnosti Merck v Martillac ve Francii je plně funkčním zařízením s certifikací správné výrobní praxe (GMP), zaměřeným pouze na výrobu šarží v klinické fázi. Martillac nabízí farmaceutickým společnostem kompletní řešení pro podporu jejich programů klinického vývoje díky úplné řadě technologií Merck, včetně bioreaktoru Mobius® s kapacitou 2000 litrů.

Kompaktní nabídka společnosti Merck poskytuje důležité výhody a reaguje na klíčové výzvy biofarmaceutických společností ve všech fázích vývoje molekul a při komercializaci ve všech částech světa. Kompletní portfolio řešení obsahuje kromě bioreaktoru Mobius® také řešení jako Lynx® CDR, optimalizační moduly Viresolve® Process Area Modules a inteligentní antivirovou ochranu Pellicon® a CentinelTM Intelligence Virus Defense.

Začínajícím společnostem s omezenými zdroji a infrastrukturou pomáhá využívání obsáhlých znalostí a zkušeností spojených s vývojovými procesy a klinickou výrobou s certifikací správné výrobní praxe (GMP), aby tak mohly urychlit první programy klinického vývoje. Společnosti v pokročilejších stádiích musí překonávat výzvy spojené s přechodem od konečné fáze klinického vývoje ke komerční výrobě a urychlit tím přístupnost cenově dostupných léčivých přípravků pro zvýšení kvality života. Díky kompletním řešením může společnost Merck přizpůsobit a urychlit výrobu a technicky přenést celkový proces do nové lokality.

O společnosti Merck

Společnost Merck zaujímá přední místo v oblasti moderních a vysoce kvalitních špičkových produktů pro zdravotnictví, biologické vědy a speciální materiály. Přibližně 50 000 zaměstnanců pracuje na vývoji technologií, které usnadňují a zlepšují život, od biofarmaceutických terapií, léčby rakoviny nebo roztroušené sklerózy, nejmodernějších systémů pro vědecký výzkum a výrobu až po tekuté krystaly do smartphonů a LCD televizí. Prodeje společnosti Merck vygenerovaly v roce 2015 v 66 zemích až 12,85 miliard EUR.

Společnost Merck, založená v roce 1668, je světově nejstarší farmaceutickou a chemickou společností. Rodina zakladatelů je dodnes většinovým vlastníkem společnosti. Společnost Merck se sídlem v německém Darmstadtu vlastní světová práva na název a značku Merck. Jedinou výjimkou jsou Kanada a Spojené státy americké, kde společnost působí pod názvy EMD Serono, MilliporeSigma a EMD Performance Materials.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?