Městská rada schválila granty v oblasti zdravotnictví

3. 3. 2010 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Rada hlavního města dnes schválila udělení celkem 118 grantů v oblasti zdravotnictví v celkové výši přes 16 milionů korun. Ty, které přesahují 200.000 korun, musí ještě potvrdit zastupitelstvo.


Město na granty ve zdravotnictví vyčlenilo celkem 17 milionů korun, řekl novinářům radní Milan Pešák.

„Mezi těmi, kdo v první části grantového řízení uspěli, jsou například neziskové sdružení žen postižených rakovinou ALEN, Česká společnost AIDS pomoc, nebo letní rekondiční tábory Zajíček na koni,“ uvedl Pešák.

Na druhou část grantového řízení zbyly z celkových 17 milionů korun už jenom rezervy ve výši 938.000 korun.

Granty hlavního města ve zdravotnictví jsou rozděleny do čtyř programů. Město chce pomocí nich zajistit služby, které se z nějakého důvodu nepodařilo pokrýt zdravotním pojištěním.

Navrženo tak je 32 grantů v programu podpory zdravotních služeb, jako jsou následná a rehabilitační péče nebo domácí zdravotní péče. Z městského rozpočtu je na to celkem vyčleněno přes 5,9 milionu korun.

Celkem 4,9 milionu korun dostane dohromady 51 grantů v rámci programu podpory služeb pro zdravotně postižené a chronicky nemocné, jako je například domácí rehabilitace po cévních mozkových příhodách.

Program na podporu zdraví, který se zaměřuje například na zdravý rozvoj dětí, dostal stejně jako program na podporu hospicové péče téměř tři miliony korun. V prvním z nich je 30 udělených grantů, v druhém pět.

K hodnocení se sešlo celkem 133 žádostí od 93 organizací. Žádaly dohromady 44,2 milionu korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?