DNES: Pracovníci ZP Média přetahovali klienty falšovanými podpisy

26. 10. 2009 8:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Náboroví pracovníci hledající nové klienty pro Zdravotní pojišťovnu Média údajně přetáhli desítky lidí od jiných pojišťoven falšovanými podpisy. Za oslovené prý také vyplňovali žádosti o přeregistraci. Lidé se prý o tom, že spadají pod jinou pojišťovnu, dozvěděli až v polovině října, kdy jim přišla karta ZP Média.


Její mluvčí Blanka Kramolišová připouští, že šlo o podvod. Tvrdí, že za něj mohou externí pracovníci, kteří už pro firmu nepracují. Informuje o tom sobotní středomoravská Mladá fronta Dnes (MfD).

Neférový postup při získávání nových klientů pojišťovna přiznala již v září, tehdy ale tvrdila, že šlo o pochybení jednotlivců. Nyní uznává, že situace je vážnější.

„Zjistili jsme, že opakovaně docházelo k selhání lidského faktoru. Skutečně jsme objevily i zfalšované podpisy,“ řekla mluvčí ZP.

Za všechno mohou podle ní pracovníci z externích firem, které si pojišťovna najímala. „Tam, kde jsme vypátrali konkrétního člověka, jsme ho potrestali a rozvázali smlouvu s danou firmou,“ uvedla Kramolišová.

Opakovaně docházelo k selhání lidského faktoru

Případů podvedených klientů jsou na střední Moravě desítky, stále se objevují další.

Změnit pojišťovnu lze nejčastěji jedenkrát ročně. „Samozřejmě tam, kde došlo ke zfalšování podpisů, budeme tento problém řešit individuálně. To je podvod ze strany našich externích pracovníků a my se budeme snažit těmto klientům vyhovět,“ řekla mluvčí ZP Média.

Oklamaní lidé by se podle ní měli obracet na nejbližší kontaktní centrum, případně na zelenou linku pojišťovny.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?