Minerálka do kabelky

24. 9. 2014 10:28
přidejte názor
Autor: Redakce

Z jedné strany Grenoble, z druhé sjezdovky Chamrousse v Savojských Alpách. To je místo, kde návštěvník najde lázně Uriage. Patří mezi devět lázeňských center, která vysloveně doporučují k pobytu francouzští dermatologové.




To, že odborníci na pokožku Uriage doporučují, je zásluhou složení tamních termálních pramenů. Lidstvo je zná už dvě tisícovky roků, krátce po začátku letopočtu je pro sebe objevili Římané a před dvěma sty lety našla jejich voda poprvé uplatnění i v medicíně. Termální voda Uriage má svůj původ v masivu Belledone v samém srdci Alp. U pramene ve výšce 422 metrů nad mořem byste jí naměřili osmadvacet stupňů. Blahodárné účinky termální vody Uriage stvrdila už v roce 1877 Francouzská lékařská akademie. Od té doby jsou její vlastnosti prověřovány stále. Zjistilo se tak například, že tato termální voda díky svému složení vytváří bariéru proti alergenům, bakteriím a volným radikálům a že má uzdravující, hojivé vlastnosti. Ty ve zdejších lázních oceňovala v minulosti celá řada celebrit - Coco Chanel, Maurice Chevalier, Sarah Bernhardtová a další.
Vodu z termálních pramenů obsahují často i kosmetické přípravky a díky tomu vykazují léčivé účinky i ty. Nedávné klinické studie prokázaly unikátní hydratační efekt termální vody Uriage, která splňuje standard NMF (Natural Moisturizing Factor). Jestliže jsme ve Francii, centru světové kosmetiky, spojení se nabízí dvojnásob. Kosmetika s obsahem minerální vody z Uriage-les-Bains nesoucí ve svém názvu jméno těchto francouzských lázní se tak může chlubit třeba schopností regenerovat poraněnou kůži. Není tudíž náhoda, že právě tady, v továrně Laboratoires dermatologiques dUriage , vzniká prvotřídní dermokosmetika. Pro potřeby výroby se minerální voda pumpuje z osmdesátimetrové hloubky a pak se zpracovává v závodu vybudovaném přímo nad čerpadly. Značka Uriage, propojující vlastnosti místních pramenů s nejnáročnějšími výrobní postupy, představuje škálu více než 140 produktů, prodávaných u nás exkluzivně lékárenskou sítí Dr. Max. Spojení značky Uriage s lékárnami také není náhoda. Kosmetická řada, která na sebe váže významné patenty, je vhodná nejen ke každodenní péči, ale klinickými testy prokázala účinnost například při hojení suché až atopické kůže, některých kožních zánětů a pomáhá v boji proti stárnutí pokožky.

O autorovi| (mp) Historická pohlednice Uriage-les-Bains

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?