Ministerstvo dá za měření kvality a nákladů péče půl miliardy

20. 8. 2012 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministerstvo zdravotnictví zaplatí půl miliardy korun za měření a hodnocení kvality a nákladovosti péče. Informuje o tom na svém webu.


Peníze budou z evropských fondů a ze státního rozpočtu. O finanční podporu lze žádat od 3. září do 16. října, projekty by se pak měly uskutečnit do konce června 2015. Finanční podporu dostanou projekty s celoplošným dopadem na systém zdravotní péče v ČR.

„Chceme podpořit investice do moderních technologií nezbytných pro efektivní řízení kvality a nákladovosti systému veřejného zdravotnictví,“ uvedl ministr Leoš Heger (TOP 09).

Projekty by podle něj měly přispět k lepšímu využití peněz zdravotnictví a zajistit standardizované výstupy, které jsou potřebné pro výměnu informací a spolupráci se zeměmi EU.

Celkem 85 procent finančních prostředků na podporu jednotlivých projektů poskytne Evropský fond pro regionální rozvoj v rámci integrovaného operačního programu, zbylých 15 procent půjde ze státního rozpočtu.

Proces výběru a hodnocení žádostí pro poskytnutí dotace bude rozdělen do tří částí, které posuzují kritéria přijatelnosti, formální náležitosti a hodnocení kvality jednotlivých projektů.

K úspěšnému splnění podmínek musí projekty splňovat nejen kritéria přijatelnosti i formální náležitosti, ale zároveň dosáhnout minimálně 50 procent možných bodů za hodnocení kvality.

Více informací a potřebné dokumenty naleznou žadatelé na webu ministerstva.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?