Mladá fronta ocenila lékárníky

4. 6. 2018 20:30
přidejte názor
Autor: Redakce

Divize Medical Services vydavatelství Mladá fronta uspořádala 17. dubna 1. ročník soutěže Lékárník roku. Ceny se udělovaly v kategoriích: Lékárník / lékárnice veřejné lékárny, Farmaceutický asistent / asistentka. Předána byla i Cena za celoživotní přínos ve farmacii a ocenění Můj lékárník.




Farmaceuti jakožto kvalifikovaní odborníci jsou prvními, na koho se v nemoci obracíme. Platilo to i ve starověku, kdy léčitelé znali účinky rostlin a přírodních látek a pečovali o veřejné zdraví. Od středověku pak platili za pravou ruku lékařů. Jejich práce je náročná a vyžaduje mnoho úsilí. Lékárníci se musejí celoživotně vzdělávat, ať už po odborné stránce či v oblasti komunikačních dovedností.
Cílem soutěže, kterou uspořádala divize Medical Services vydavatelství Mladá fronta, bylo vyjádřit této profesi úctu a představit farmaceuty trochu blíže.

Chtěli jsme však také připravit večer, během kterého by se všichni dobře bavili. A to se podařilo – uvolněná a přátelská atmosféra byla znát na každém kroku.
Díky tradičně bezprostřednímu moderátorovi Liboru Boučkovi se zbavilo trémy i všech sedm finalistů. Slavnostní večer doprovázela skvělá zpěvačka Dasha a skupina Pajky Pajk Quintet.

Soutěž o lékárníka roku probíhala v těchto hlavních kategoriích: Lékárník/ lékárnice veřejné lékárny; Farmaceutický asistent/asistentka. Hlasování proběhlo ve dvou kolech. Ze zaslaných nominací vybrali zástupci divize Medical Services a redakce časopisu Zdravotnictví a medicína sedm finalistů. Ve druhém kole hlasovala o vítězích v průběhu večera 11členná nezávislá odborná porota. Udělovala se i Cena za celoživotní přínos ve farmacii a cena Můj lékárník, o níž rozhodly výsledky on-line hlasování veřejnosti.

Generálním partnerem soutěže byly lékárny Dr. Max, hlavním partnerem lékárny BENU. Dalšími partnery se staly společnosti: BH Securities, cestovní kancelář Adventura, Hlavní město Praha, Všeobecná zdravotní pojišťovna, Cadenza a Národní organizace pro ověřování pravosti léčiv. Mediálními partnery byly časopisy Zdravotnictví a medicína a Euro. Záštitu převzalo Ministerstvo zdravotnictví ČR a Karlova univerzita. Věcné ceny kromě partnerů poskytly i firmy Rückl Crystal a Bed & Bike Prachatice. Knihy věnovalo vydavatelství Mladá fronta.

Finalisté: Lukáš Dobrovolný, David Gregor, Michala Belasová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, Martina Škopková, Iva Lízalová, ředitel divize Medical Services Mladé fronty Karel Novotný a Ivana Lánová
Hosté večera před kostelem sv. Anny
Michala Belasová – 1. místo v kategorii Lékárník veřejné lékárny s moderátorem
Jeden z porotců, kardiolog Petr Neužil s moderátorem
Karel Novotný předává cenu Lukáši Dobrovolnému – 2. místo v kategorii Lékárník veřejné lékárny a vítěz v kategorii Můj lékárník
Zpěvačka Dasha
Michal Jurča, Martin Dočkal

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?