Mladá fronta slavnostně představila druhé vydání knihy „Neurointenzivní péče“

24. 9. 2014 10:28
přidejte názor
Autor: Redakce

Edice knih Postgraduální medicíny připravila již druhé, rozšířené vydání úspěšné knihy „Neurointenzivní péče“ z pera MUDr. Aleše Tomka, Ph. D., a kol. Její slavnostní křest proběhl 11. září na Neurovaskulárním kongresu v Mikulově.




Sektem uvedl knihu do světa její kmotr, nestor české neurointenzivní medicíny doc. MUDr. Jiří Bauer, CSc., z Neurologické kliniky 1. LF UK a VFN. Publikace, jejíž první vydání je prakticky prvním dílem tohoto typu na téma neurointenzivní péče, je doplněna o nová a aktuální témata. Je zde zcela nová kapitola o autoimunitních encefalitidách, některé kapitoly jsou přepracovány a doplněny o citace a odkazy. Kniha využívá množství strukturovaných návodů, algoritmů, schémat a tabulek pro jasný postup v případech vyskytujících se v oblasti neurointenzivní péče. Praktický formát knihy ve velikosti kapsy lékařského pláště má tenčí papír a pružné plastové desky.

Prim. MUDr. Martin Šrámek, prim. MUDr. Aleš Tomek, Ph. D., doc. MUDr. Daniel Šaňák, Ph. D., a prim. MUDr. Jiří Neumann (zleva)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?