Modernizace v Rychnově, nový tendr v Náchodě

2. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Zateplení pláště hlavní budovy a výměnu oken chystá Královéhradecký kraj v Nemocnici Rychnov nad Kněžnou, úpravy proběhnou i v interiéru na ortopedii a chirurgii. Kraj také vypsal nové výběrové řízení na vypracování projektové dokumentace přestavby Oblastní nemocnice Náchod.




Hledání úspor

Budova Nemocnice Rychnov nad Kněžnou byla postavena ve 30. letech 20. století, proto ji kromě zateplení neminou ani nové rozvody vody a kanalizace, opraveny mají být také podlahy a omítky. „Nemocnici rekonstrukce přinese zejména úsporu provozních nákladů. Navíc se zvýší komfort pacientů, protože zmenšené nemocniční pokoje budou mít méně lůžek. Díky nové fasádě se zlepší i vzhled budovy,“ uvedl krajský radní pro oblast investic Josef Dvořák. Předpokládané náklady jsou odhadovány na 36 milionů korun, přičemž téměř 9 milionů pokryje dotace z Operačního programu Životní prostředí.

Nová dokumentace

Královéhradecký kraj dále vypsal novou veřejnou soutěž na zpracovatele projektové dokumentace pro miliardovou přestavbu Oblastní nemocnice Náchod. Původní tendr byl v březnu zrušen. Vítěz výběrového řízení bude provádět autorský dozor na stavbě. Cena zakázky by neměla přesáhnout 15 milionů korun. Radní Dvořák upřesnil, že kraj plánuje začátek přestavby na konec roku 2015.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?