Moravskoslezský kraj za 177 milionů korun zateplil své nemocnice

12. 9. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Moravskoslezský kraj během prázdnin dokončil zateplování budov některých nemocnic. Renovace ve třech zdravotnických zařízeních přišla na 177 milionů korun, přičemž 70 milionů korun pokryly evropské dotace, zbytek uhradil kraj.


Od zateplení budov si slibuje hlavně energetické úspory a také snížení provozních nákladů na opravy a údržbu. Novinářům to řekl hejtmanův náměstek Martin Sikora (ČSSD).

Největší investice směřovala do Nemocnice s poliklinikou Havířov, kde bylo zatepleno šest budov za zhruba 63,6 milionu korun, 14 objektů za 62,3 milionu korun bylo renovováno v nemocnici Karviná-Ráj. Téměř 51 milionů korun pak stálo zateplení 11 nemocničních budov v Novém Jičíně.

Práce v nemocničních areálech začaly v letech 2012 a 2013. Jejich součástí kromě zateplení obvodového pláště a ve většině případů i střechy byla také výměna oken a dveří.

V letech 2011 až 2014 se už z krajských a evropských peněz zateplovaly mimo jiné budovy ve Slezské nemocnici v Opavě, nemocnici v Orlové-Lutyni nebo nemocnici v Krnově a dalších zdravotnických a sociálních zařízeních. Tyto úpravy stály více než 210 milionů korun a částečně byly také hrazeny z evropských peněz.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?