MZ rozdělí specializovaným centrům z peněz EU 320 milionů korun

20. 11. 2012 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministerstvo zdravotnictví podpoří 320 miliony korun iktová, komplexní kardiovaskulární a cerebrovaskulární centra. Médiím to sdělil mluvčí Vlastimil Sršeň. Ministerstvo podle něj vypsalo výzvu na předkládání žádostí o evropské dotace v této výši.


Podpora je určena specializovaným centrům, která byla letos nově zařazena do věstníků, a těm, která v předchozí výzvě dotaci neobdržela. Žádosti o finanční podporu je možné předkládat od 3. prosince 2012 do 31. ledna 2013 na projekty, které se uskuteční do konce června 2015.

„Jednotlivá specializovaná pracoviště těchto center je nezbytné dovybavit přístrojovou technikou tak, abychom dosáhli požadovaného standardu přístrojového vybavení, a tak zajistili poskytování celoplošně dostupné a kvalitní akutní péče,“ uvedl k výzvě ministr Leoš Heger (TOP 09).

Z Evropského fondu pro regionální rozvoj bude uhrazeno 85 procent nákladů projektů, 15 procent hradí žadatel z vlastních zdrojů.

V žádosti o dotaci mohou uspět pouze projekty, které splní kritéria přijatelnosti a formální náležitosti a zároveň dosáhnou alespoň 50 procent možných bodů za hodnocení kvality. Více informací a potřebné dokumenty jsou na webu ministerstva zdravotnictví.

Oficiální zpráva MZ ČR:

Ministerstvo zdravotnictví upozorňuje na vyhlášení další výzvy k předkládání žádostí z evropských dotací v celkové výši 320 milionů Kč, která je určena podpoře specializovaných pracovišť cerebrovaskulární a kardiovaskulární péče. Podpora je určena specializovaným centrům, která byla nově zařazena do věstníků č. 3/2012, 4/2012 a 8/2012, jenž upravují cerebrovaskulární a kardiovaskulární péči v ČR, a dále těm specializovaným centrům, která neobdržela dotaci v rámci předchozí výzvy zaměřené na podporu těchto sítí.

„Jednotlivá specializovaná pracoviště těchto center je nezbytné dovybavit přístrojovou technikou tak, abychom dosáhli požadovaného standardu přístrojového vybavení a zajistili tak poskytování celoplošně dostupné a kvalitní akutní péče“, uvedl Leoš Heger, ministr zdravotnictví.

Z Evropského fondu pro regionální rozvoj bude financováno 85 % relevantních výdajů projektů, předložených veřejnými subjekty. Jedná se o dotace z Integrovaného operačního programu oblasti intervence 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví. Zbylých 15 % výdajů si žadatelé hradí z vlastních zdrojů. Žádosti o finanční podporu je možné předkládat od 3. prosince 2012 do 31. ledna 2013. Projekty musí být realizovány do konce června 2015.

Proces výběru a hodnocení žádostí pro poskytnutí dotace je rozdělen do tří částí, které posuzují kritéria přijatelnosti, formální náležitosti a hodnocení kvality jednotlivých projektů. K úspěšnému posouzení žádosti musí projekty splňovat nejen kritéria přijatelnosti a formální náležitosti, ale zároveň musí dosáhnout minimálně 50 % možných bodů za hodnocení kvality. Více informací a potřebné dokumenty naleznou žadatelé na internetových stránkách ministerstva zdravotnictví na adrese http://www.mzcr.cz/Unie/obsah/aktuality_1152_8.html

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?