Na kladenské neurologii stále chybí lékaři, primář rezignoval

15. 3. 2011 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Těžké časy na neurologii v Oblastní nemocnici Kladno (ONK) ještě nekončí, přichází ale změna.


Doktoři si v únoru v rámci protestu Děkujeme, odcházíme vymínili zvýšení platů. Diktovali si ale dál a úporně usilovali o to, aby byl z funkce primáře odvolán Jaroslav Elis.

Jejich nátlaku vedení špitálu nepodlehlo. Přišlo tím o šest lékařů, kteří v důsledku toho podali výpověď.

Ředitelka nemocnice Kateřina Pancová od té chvíle narychlo shání chybějící lidi do týmu neurologů, aby oddělení nezaniklo.

Nečekaná změna nastala tento týden, jelikož primář Elis na svoji funkci nakonec rezignoval. Zda se tím do nemocnice vrátí lékaři - rebelové je otázkou. Vedení špitálu jejich hromadnému návratu ale nakloněno není. S jednotlivci chce přesto jednat.

Kladenskému deníku ředitelka ONK Kateřina Pancová řekla: „Pan primář Elis oznámil, že odchází ze zdravotních důvodů. Jeho pozici bude od pátku zastávat lékařka Lenka Sobotková. Neúčastnila se protestu a byla vždy velkou oporou oddělení i v době, kdy tam byly velice špatné interpersonální vztahy,“ potvrdila ředitelka.

Je přesvědčena, že vhodnější bude vytvoření zcela nového lékařského týmu, včetně externistů, aby se situace uklidnila a neurologie mohla začít normálně fungovat.

Kvůli krizi je v Kladně uzavřeno jedno ze dvou lůžkových oddělení neurologie a iktové centrum pro postižené mozkovou mrtvicí. Záchranáři vozí akutní pacienty do pražských nemocnic.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?